Recepta de tardor: Moniatos farcits de botifarra blanca, poma i nous
Aquest és un producte típic de la tardor a Catalunya, versàtil a la cuina
Ja hem parlat en diferents ocasions de les virtuts del moniato, un tubercle ataronjat, més dolç que la patata, i del qual en podem gaudir a la tardor a Catalunya. A l'hora de cuinar-lo, hi ha moltíssimes opcions per triar: com a xips, en crema, al forn, o farcits d'allò que més ens agrada.
Avui us proposem fer Moniatos farcits de botifarra blanca, poma i nous.
INGREDIENTS:
- 4 moniatos
- 1 botifarra blanca
- 1 poma
- Nous pelades
- Suc de llimona
- Formatge ratllat
ELABORACIÓ:
- Abans de fer res, posem el forn a escalfar a 210 °C.
- Mentre s'escalfa, netegem els moniatos i els emboliquem amb paper d'alumini.
- Quan el forn estigui calent, els posem a coure durant una hora i mitja.
- Els deixem refredar, i els partim per la meitat.
- Buidem la polpa amb una cullera, i la reservem.
- Ara toca preparar el farcit.
- Retirem la tripa de la botifarra, i la tallem a rodanxes.
- Netegem i pelem la poma, la tallem a daus petits, reservant-los amb aigua i suc de llimona perquè no s'oxidi.
- Ara, posem una paella al foc i coem a foc lent la carn de la botifarra.
- Quan el greix estigui desfet, retirem la paella del foc.
- Escorrem els daus de poma i els afegim a la paella juntament amb les nous.
- Ho remenem bé, i afegim també la polpa del moniato que havíem reservat.
- Amb tot ben barrejat, farcim els moniatos.
- Els posem en una safata de forn amb paper antiadherent, i els cobrim de formatge ratllat.
- Ho gratinem 10 minuts a 180 graus...
I ja els tenim a punt!