Recepta de tardor: Hamburgueses de moniato
El moniato es pot menjar de moltes maneres, i és típic dels mesos freds a Catalunya
Els mesos de tardor hi ha uns certs aliments que, a Catalunya, no poden faltar a la taula. Un d'ells és, sense dubte, el moniato. El seu gust dolç, i les seves propietats, le converteixen en un aliment perfecte per als mesos més freds. I es pot menjar de moltes maneres diferents!
Avui us proposem preparar hamburgueses de moniato.
INGREDIENTS:
- 2 moniatos grans
- 2 cullerades de farina d'arròs integral o de quinoa
- 2 cullerades de puré de tomàquet natural
- 1 cullerada de tahina sense torrar
- 1 llimona
- 2 grans d'all
- Coriandre fresc
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre molt
ELABORACIÓ:
- Abans de començar, cal posar el forn a preescalfar a 200°.
- Netegem, pelem i trossegem els moniatos.
- Els coem al vapor uns 20 minuts.
- Quan estiguin tous, els xafem amb una forquilla.
- Afegim el puré de tomàquet i ho barregem.
- Ara, afegim l'all trossejat ben petit, el coriandre picat, el suc de llimona, la tahina, i sal i pebre al gust.
- Ho barregem tot molt bé i anem donant forma a les hamburgueses amb les mans.
- Les enfarinem lleugerament, i les posem a coure al forn uns 20 minuts.
- A l'hora de servir-les, ho podeu fer acompanyant-les amb una mica d'amanida i alvocat, amb un raig d'oli.