Recepta de tardor: Carabassa farcida de verdures i bolets
La cuina de tardor ens porta a taula autèntiques joies gastronòmiques
Seguim a la tardor i, amb ella, amb propostes culinàries que agraden a grans i petits. I és que a la tardor podem trobar productes que són autèntiques joies, com la carabassa, que no solament és boníssima i es pot preparar de mil maneres diferents, sinó que, a més, és molt nutritiva.
La carabassa és un aliment rehidratant, amb gairebé un 90% d'aigua. A més, el 20% és proteïna, el 70% hidrats de carboni i el 13% greixos, majoritàriament poliinsaturats. Rica en fibra i vitamines, conté substàncies amb efecte anticancerós, és útil en els problemes de pròstata, protegeix el cor, combat el desig de dolç, i té efecte antiinflamatori.
Avui aprofitarem els seus beneficis cuinant carabassa farcida amb verdures i bolets.
INGREDIENTS:
- 1 carabassa de mida mitjana
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 2 cebes tendres
- Un grapat de bolets (avui farem servir trompetes de la mort rehidratades)
- El suc de les trompetes
- Ametlles torrades
- Una branca de romaní fresc
- Formatge ratllat (tipus mozzarella)
- Oli d'oliva verge i sal
ELABORACIÓ:
- Comencem per partir la carabassa per la meitat. La salem lleugerament, li posem un raig d'oli, i la posem a coure al forn uns 25 minuts.
- Mentrestant, netegem i tallem les verdures a tiretes, i rehidratem les trompetes.
- En una paella amb un raig d'oli, saltem les verdures amb una mica de sal.
- Afegim les trompetes i ho fregim tot junt.
- Passats uns minuts, incorporem una branca de romaní.
- Mentre es cou, buidem la carabassa que ja haurem tret del forn i afegim la polpa al sofregit.
- Afegim també les ametlles torrades, i seguim remenant perquè la carabassa s'acabi de coure.
- Incorporem ara el suc de les trompetes de la mort.
- Passats uns minuts, retirem el sofregit del foc i anem farcint les meitats de carabassa.
- Les posem en una safata de forn, i els posem formatge per damunt.
- Gratinem el resultat uns 5 minuts.
I ja les tenim a punt per gaudir-les!