Recepta de primavera: Espaguetis de carabassó amb vinagreta de fruits secs
Amb el bon temps a Catalunya arriba aquesta hortalissa que es pot menjar tant crua com cuita
La primavera ja es deixa sentir arreu de Catalunya, no solament per les temperatures, que es van enfilant, sinó també pels productes de proximitat i temporada que trobem als mercats. Un d'aquests productes que arriben amb el bon temps és el carabassó, una hortalissa deliciosa, refrescant, molt versàtil a la cuina i que es pot menjar tant crua com cuita.
El carabassó és altament hidratant, ja que el 95% del seu pes és aigua. A més, conté valuosos nutrients, com Vitamina C, Vitamina B9 (àcid fòlic), i Provitamina A (betacarotè). És ric en minerals, com el potassi i el magnesi.
Pel que fa als beneficis que ens aporta, és una hortalissa de digestió ràpida i fàcil, té propietats diürètiques, conté luteïna (beneficiosa per a la vista), i els mucílags de les seves llavors contenen fibra molt saludable.
I ara que sabem tot això, avui us proposem preparar una amanida d'espaguetis de carabassó amb vinagreta de fruits secs.
INGREDIENTS (per a 6 persones):
- 2 carabassons
- 1 pastanaga
- Tomàquets xerri
- Formatge parmesà laminat
- Oli, sal, pebre negre molt, vinagre de Mòdena, menta i fruits secs variats per a la vinagreta.
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar i ratllar el carabassó en espaguetis ben fins.
- Els posem dins un bol gran.
- Netegem i tallem a daus la pastanaga.
- Netegem els xerris i els tallem per la meitat.
- Afegim aquests dos ingredients al bol dels espaguetis, i ho barregem bé.
- Ara, preparem la vinagreta.
- Piquem els fruits secs, i esmicolem la menta.
- Ho posem en un bol petit, juntament amb tres parts d'oli i una part de vinagre.
- Afegim la sal i un polsim de pebre negre molt.
- Ho barregem molt bé.
- A l'hora de servir els espaguetis, barregem la vinagreta amb l'amanida.
- Afegim uns encenalls de formatge parmesà per sobre...
I ja la podem gaudir!