Panellets de xocolata

Cuina

Recepta de panellets de xocolata i panellets de coco

Les postres típiques de la Castanyada a Catalunya també estan pensades per als qui són una mica més llèpols...

La Castanyada  a Catalunya, és sinònim de menjar panellets, les postres típiques d'aquestes dates, juntament amb altres àpats com les castanyes i els moniatos. I de panellets n'hi ha per a tots els gustos. I és que, amb la mateixa base, es poden fer de pinyons, amb ametlla, amb coco, amb fruites confitades... Però, per als més llépols, avui us proposem fer panellets de xocolata i també panellets de coco.

Per a fer panellets de xocolata:

INGREDIENTS:

  • 500 grams d'ametlla crua mòlta
  • 500 grams de sucre
  • 200 grams de patata
  • 1 ratlladura de llimona
  • 3 ous
  • 1 tub de vainilla ensucrada
  • 100 grams de xocolata negra 70% per a postres
  • Nous pelades, avellanes, ametlles...

PREPARACIÓ:

  • El dia abans de fer els panellets, hem de preparar el massapà.
  • En primer lloc, bullim la patata amb pell, la pelem i la xafem fins que quedi ben fina.
  • Quan s'hagi refredat, barregem la patata amb el sucre amb l'ajuda d'una forquilla.
  • Quan estigui ben barrejat, afegim l'ametlla mòlta, la ratlladura de llimona, els ous i la vainilla. Ho barregem fins que quedi una pasta homogènia.
  • Tapem la barreja amb un drap de cotó, i ho deixem reposar a la nevera fins a l'endemà.
  • L'endemà, anem fent boletes amb la massa, amb les mans untades amb oli.
  • Posem les boletes a una safata de forn.
  • Mentrestant, escalfem el forn a 180 graus.
  • Coem els panellets uns deu minuts fins que estiguin daurats.
  • Els traiem del forn, i els deixem refredar completament abans de treure'ls de la safata.
  • Mentrestant, i al bany maria, desfem la xocolata.
  • Quan els panellets estiguin freds, els introduïm dins de la xocolata.
  • Els traiem, i els deixem sobre una fulla de paper sulfuritzat.
  • Podem deixar-los així fins que la xocolata estigui presa, o podem guarnir-los amb una nou, avellana, o ametlla.

Panellets de coco

Per a fer panellets de coco:

INGREDIENTS:

  • 200 grams massapà blanc
  • 80 grams de coco ratllat
  • 1 clara d'ou
  • 1 ou batut

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar el massapà, que és la base de tots els panellets.
  • Tenint en compte la quantitat de massapà que necessitem, bullim la patata necessària (200 grams de patata per cada 1/2 kg d'ametlla crua molta, 1/2 kg de sucre i la ratlladura de llimona) amb pell, la pelem i la xafem, i la deixem refredar.
  • Després afegim la proporció de sucre necessària, ho barregem bé tot, i afegim l'ametlla molta, la ratlladura de llimona, i 1 rovell d'ou.
  • Quan estigui tot ben barrejat, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar a la nevera fins a l'endemà.
  • Ara que ja tenim el massapà, anem a fer els panellets de coco.
  • Posem el massapà en un bol i afegim el coco ratllat i una clara d'ou.
  • Ho barregem tot molt bé amb les mans.
  • Quan estigui a punt, anem fent els panellets amb forma de muntanyetes, i els posem en una safata amb paper de forn.
  • Els pintem amb ou batut i els enfornem a 220 graus en mode grill a la part baixa del forn.
  • Després d'uns 6 o 8 minuts, hauran agafat color, i és hora de treure'ls del forn i deixar-los refredar.

Bon profit!