Recepta: Hummus de faves
Les faves arriben a la primavera a Catalunya, i es poden consumir de moltes maneres
Si parlem dels productes de temporada del mes de maig a Catalunya, no ens podem oblidar de les faves. Fresques, tenen una temporalitat molt curta, però les podem preparar de moltes maneres diferents per gaudir de les seves nombroses propietats nutricionals.
I és que les faves tenen més d'un 70% d'aigua, poques calories (110 per 100 grams), un 20% d'hidrats de carboni, un 8% de proteïnes, i un 5,4% de fibra.
Voleu tastar l'Hummus de faves?
INGREDIENTS:
- 1 kg de faves fresques
- 1 gra d'all
- 1 culleradeta de comí en pols
- 1 cullerada de tahina
- 1 culleradeta de sal
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- El suc de mitja llimona
ELABORACIÓ:
- Netegem les faves traient-les de la beina, i les escaldem un minut amb aigua bullent i sal.
- Les escorrem i les deixem refredar.
- Ara, perquè no ens quedi amarg, traiem la pell exterior de les faves.
- Les triturem amb tots els altres ingredients fins que quedi amb textura d'hummus.
- Ho provem i ho rectifiquem de sal si és necessari.
- Guardem l'hummus a la nevera fins al moment de consumir-lo.
- A l'hora de servir-lo, el podem acompanyar amb pa torrat, i un raig d'oli d'oliva.
Bon profit!
Més informació