La vedella es pot cuinar de múltiples maneres amb bolets.

Cuina

Prepareu una boníssima vedella amb bolets

La cuina amb bolets és rica i variada, oferint la possibilitat de preparar plats exquisits

Un dels grans plaers de la tardor és, sense cap dubte, menjar bolets, després d'una divertida jornada caçant-los al bosc. Es poden preparar de múltiples maneres, i totes elles són delicioses. Des de rovellons a la planxa amb all i julivert, fins a cremes de xampinyons, o pollastre amb camagrocs, per posar sols alguns exemples. I és que la cuina de bolets és tan variada com la imaginació de qui es posa a la cuina. Camagrocs, camperols, ceps, fredolics, gírgoles, llenegues, moixernons, múrgoles, orellanes, pebrassos, rabassoles, rossinyols, rovellons, verderols... Tots ells són els protagonistes de la temporada.

Avui, et proposem preparar una d'aquestes boníssimes receptes: Vedella amb bolets.

Vedella amb bolets.

INGREDIENTS:

  • 1,5 kg de vedella (llata, jarret o filet)
  • 1 kg de bolets (els que més us agradin, variats)
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 8 ametlles i 8 avellanes
  • Aigua i oli d'oliva
  • All i julivert
  • Sal
  • Farina
  • Greix

PREPARACIÓ:

  1. Enrossiu en una cassola amb greix i oli els trossos de vedella. Retireu-la.
  2. A la mateixa cassola, sofregiu la ceba i el tomàquet.
  3. Mentrestant, enfarineu lleugerament els bolets frescos i fregiu-los una mica en una paella.
  4. Quan estigui ben cuit, afegiu la vedella que havíeu retirat, els bolets fregits i aigua, corregint de sal.
  5. Deixeu-ho coure durant una hora a foc lent.
  6. Mentre es cou la carn i els bolets, piqueu en un morter les ametlles, les avellanes, l'all i el julivert. Afegiu la picada a la cassola, i deixeu que s'acabi de coure tot junt.
  7. Un cop cuit, cal deixar-ho reposar una estona.
  8. I tots a taula, que l'àpat ja està a punt!