Preparem troncs de carabassó farcits
Si voleu fer un àpat de temporada, variat i en un sol plat, hi ha opcions ben divertides
Encarant ja la recta final del mes d'agost, avui us proposem fer una recepta aprofitant un dels productes estrella de la temporada a Catalunya: el carabassó.
Una hortalissa d'estiu que, a més d'estar boníssima, té altes propietats hidratants (el 95% és aigua), i es pot gaudir de múltiples maneres a la cuina. Pel que fa a les seves propietats nutricionals, és ric en Vitamina C, Vitamina B9 (àcid fòlic), Provitamina A (betacarotè), i minerals com el potassi i el magnesi.
Un producte que aporta múltiples beneficis al nostre organisme, com ara, la seva fàcil digestió en funció del tipus de cocció (principalment, al vapor, escaldada o crua), té propietats diürètiques, conté luteïna, que té efectes beneficiosos per a la vista, i ric en fibra saludable.
Avui us proposem gaudir d'una recepta que, a més de ser baixa en calories, aporta proteïnes i calci, i sobretot, fibra. Cuinem troncs de carabassó farcits.
INGREDIENTS (4 persones):
- 4 carabassons mitjans
- 200 grams de xampinyons frescos
- 1 ceba
- 1 porro
- 50 grams de pernil serrà
- 1 ou
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Nou moscada i julivert
- Formatge ratllat parmesà
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Comencem per bullir l'ou.
- Mentrestant, netegem els xampinyons, la ceba i el porro, i els tallem a trossets.
- Ara, netegem els carabassons, i els tallem en tres trossos iguals.
- Els bullim uns 7 minuts, sense que se'ns desfacin.
- Quan s'hagin refredat, els buidem, creant l'espai per farcir-los, i guardem el carabassó que traiem.
- Posem una paella al foc, amb un raig d'oli, i saltegem la ceba, el porro i els xampinyons a foc lent.
- Cinc minuts després, afegim el pernil (prèviament picat) i una mica de julivert, també picat.
- Passats uns minuts, ho salpebrem, i afegim un polsim de nou moscada.
- Piquem l'ou dur i el carabassó que teníem reservat, i l'afegim a la paella.
- Quan estigui tot ben barrejat, farcim els troncs de carabassó que havíem reservat.
- Els posem en una safata de forn, i, per sobre, hi posem formatge parmesà.
- Ho gratinem al forn uns deu minuts... i ja ho podem servir.
- Podem acompanyar-los amb una bona barreja d'enciams.
Un plat boníssim!