Preparem Nadal amb una bona sopa de galets farcits
La sopa de galets és el plat típic que es menja tradicionalment a les llars catalanes
Arriben les festes de Nadal, i entre totes les coses que es preparen a les llars perquè la celebració sigui un èxit, no hi falten els menús especials per a les festes. I és que la celebració de Nadal és sinònim, entre altres coses, de dies intensos d'àpats reunits amb la família al voltant d'una taula.
Cada dia té el seu plat típic, i durant aquests dies repassem les receptes més emblemàtiques a casa nostra. Avui aprendrem a fer una sopa de galets farcits per llepar-se els dits.
Els galets es mengen per Nadal
INGREDIENTS PER AL CALDO:
- 1 cuixa de gallina
- 2 cuixes de pollastre
- 1 carcassa de pollastre
- 1 os de pernil
- 1 os de genoll de vedella
- Verdura: 6 pastanagues, 1 porro tallat per la meitat, 1 tros d'api, 2 naps, 1 xirivia
- Uns 3 litres d'aigua
- S'hi pot afegir un pot de cigrons cuits.
- Sal
INGREDIENTS PER ALS GALETS (Uns 80 per a 4 persones):
- Galets grossos
- 300 g de carn picada
- una mica de julivert picat
- 1/2 llesca de pa de motlle remullat en llet
- 1 ou
- Sal
PREPARACIÓ DEL CALDO:
- Posar la carn amb dos litres d'aigua en una olla gran. Quan comenci a bullir, afegir la resta de l'aigua. Coure a foc mitjà uns 45 minuts.
- Afegir les verdures netes i la sal, i coure mitja hora més.
- Posar els cigrons i coure mitja hora més.
- Reservar el caldo. Es recomana fer-lo 24 hores abans i conservar-lo a la nevera, per desgreixar-lo.
Cal preparar un bon caldo
PREPARACIÓ DELS GALETS:
- Barrejar la carn picada amb la resta d'ingredients.
- Farcir els galets amb l'ajuda d'una mànega o una bossa de plàstic amb un forat a la punta.
- Escalfar el caldo. Quan bulli, posar els galets a dintre. Coure els minuts que s'indiquin en funció de la pasta.
- Servir ben calent. Si es vol, es pot acompanyar de trossos de carn, cigrons i ou dur.