Preparem moniato farcit de bolets i verdures
El moniato és un dels productes estrella de la tardor a Catalunya
Tot i que la temperatura d'aquests dies no ho indiqui massa, ens trobem ja a la tardor, i a Catalunya, un dels productes de temporada d'aquest moment de l'any és el moniato. Un tubercle amb propietats nutritives molt interessants i una bona font de provitamina A.
És ric en hidrats de carboni complexos i sucres, i el seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per 100 g). Amb un sabor dolç molt marcat, no té greixos, però sí gairebé un 2% de proteïna.
Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, el moniato ajuda a depurar el fetge, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.
I ara que sabem tot això, avui preparem moniato farcit de bolets i verdures.
INGREDIENTS:
- 2 moniatos mitjans, tan regulars com sigui possible
- 1 ceba de Figueres
- 1 all porro
- 6 xampinyons
- 6 xiitake
- 1 all sec
- 150 grams de carn picada
- 100 grams de formatge camembert
- Oli d'oliva verge extra
- Sal, pebre negre i herbes provençals
ELABORACIÓ:
- Comencem per posar a escalfar el forn a 180º.
- Netegem els moniatos i els col·loquem sobre el paper de forn.
- Els rostim durant mitja hora, aproximadament.
- Quan estiguin tendre, els retirem del forn i els deixem refredar.
- Mentre es couen, pelem i piquem l'all, la ceba, i el porro.
- Fem el mateix amb els bolets i els xampinyons.
- En una paella amb un raig d'oli, saltem l'all picat amb la carn picada.
- A mesura que es va coent, anem afegint la ceba i el porro.
- Quan la barreja tingui una mica de color, afegim els bolets i els xampinyons.
- Ho saltegem tot junt uns minuts més, i ho retirem del foc.
- Quan els moniatos ja s'hagin refredat, els partim per la meitat.
- Els buidem, amb una cullera, sense trencar la pell.
- Posem la carn que en traurem dels moniatos en un bol gran.
- Afegim en aquest bol els ingredients que hem saltejat i reservat.
- Afegim també el formatge tallat a daus petits.
- Ho salpebrem, i ho barregem bé.
- Ara toca emplenar les pells dels moniatos amb aquesta barreja.
- Per sobre, podem posar llavors de carabassa, formatge, o allò que ens sembli més adient.
- Els gratinem uns 10 minuts al forn.
I llestos per gaudir-ne!