Fem de postres pa de pessic de pastanaga
La pastanaga és molt rica en nutrients essencials per a l'organisme
Tots sabem que hem de menjar verdura per mantenir una dieta equilibrada, i avui proposem convertir-la en unes boníssimes postres. Concretament, la pastanaga, una simple arrel que té múltiples propietats beneficioses per al nostre organisme.
I és que la pastanaga conté betacarotè, un potent antioxidant que protegeix contra el càncer i ajuda a evitar problemes de visió nocturns, infeccions i mals d'oïda. A més, és rica en silici, un mineral essencial per a l'organisme ajudant a metabolitzar el calci, i també és rica en ferro, potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.
Preparem, doncs un pa de pessic de pastanaga.
INGREDIENTS:
- 3 pastanagues
- 300 grams de farina
- 150 grams de sucre
- 50 mil·lilitres d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevat
- 4 ous
- Sal i canyella en pols
ELABORACIÓ:
- Netegem i pelem les pastanagues, i les ratllem i reservem.
- En un bol, barregem el sucre amb l'oli.
- Afegim al bol la farina, un polsim de sal, un polsim de canyella i el llevat.
- Incorporem també els rovells dels ous i la pastanaga ratllada.
- Batem les clares d'ou al punt de neu i les afegim al final de la barreja.
- En un motlle de forn untat de mantega, aboquem la barreja resultant.
- Enfornem a 180 graus durant uns 30 minuts.
- Quan estigui cuit, deixem refredar, desemmotllem, i llest per menjar.
Bon profit!