Les carxofes amb pollastre són boníssimes

Cuina

Fem pollastre amb carxofes per dinar

El mes d'abril és temps de carxofes, i es poden cuinar de múltiples maneres

Seguim aquests dies amb propostes gastronòmiques amb productes de temporada per poder fer a casa i gaudir d'àpats deliciosos mentre duri el confinament. Avui us proposem preparar un boníssim pollastre amb carxofes que us encantarà.

INGREDIENTS:

  • 4 quarts de pollastre.
  • 6 carxofes.
  • 2 cebes.
  • 4 alls.
  • 1 cullerada de farina.
  • 1 branca de canyella.
  • 1 branca de romaní.
  • 2 fulles de llorer.
  • 1 gotet de vi blanc.
  • 1 got de brou de pollastre.
  • Sal i pebre.
  • Picada amb 4 alls, ametlles, avellanes i julivert.

ELABORACIÓ:

  • Talleu el pollastre a trossos i salpebreu-lo.
  • Enrossiu el pollastre per tots els costats en una cassola amb un raig d'oli. Quan estigui daurat, retireu-lo i reserveu-lo.
  • Poseu ara a la cassola la ceba tallada amb juliana. Quan estigui daurada, afegiu el pollastre, els alls sencers, el llorer i la canyella. Coure-ho durant 30 minuts.
  • Afegiu el got de vi blanc i deixeu que s'evapori.
  • Afegiu després el brou de pollastre i abaixeu el foc.
  • Tot seguit, desfeu la cullerada de farina en una mica de brou, i afegiu-ho a la cassola.
  • Tapeu la cassola i deixeu que es vagi coent a foc lent.
  • Quan hagi passat una hora, afegiu la picada i la branca de romaní.
  • Deixeu que cogui mitja hora més.
  • Mentrestant, salteu les carxofes tallades a quarts en una paella amb una mica d'oli.
  • Afegiu-les a la cassola, i deixeu que cogui tot junt uns 5 minuts més.

I ja està a punt per gaudir-lo!