Peus de porc amb castanyes

MONTSENY

Peus de porc amb castanyes

Catalunyamagrada.cat

 

Amb l'arribada de la tardor, arriba el moment d'anar a buscar castanyes. Un producte que fàcilment es pot trobar al Montseny, i amb el qual es poden fer diferents receptes gastronòmiques. Una d'elles és els peus de porc amb castanyes. Descobrim com preparar-ho.

 

INGREDIENTS (per a 4 persones)

 

4 Peus de porc bullits

  

250 gr. de castanyes seques, en remull durant unes hores

  

Brou

  

2 Cebes

  

3 Tomàquets vermells ben madurs

  

2 Pebrots, un vermell i un verd

  

Encenalls de pernil

  

La pell d'una llimona

  

Sal, pebre i farina

 

Castanyes
Castanyes | Cedida

 

COM PREPARAR-HO

 

Fregim els peus de pocs ja bullits i enfarinats en una paella i els reservem.

Mentrestant, bullim les castanyes fins que estiguin tendres i les reservem.

Pelem les cebes, les ratllem ben fines, i les enrossim en la mateixa paella que hem fregit els peus.

Afegim els tomàquets ratllats i també el pernil. Tot seguit, hi posem els pebrots tallats ben petits. Ho sofregim tot junt.

Un cop ben cuit, hi afegim els peus de porc, la pell de llimona i les castanyes. Ho cobrim amb el brou, i rectifiquem de sal i pebre. També es pot afegir una picada feta amb castanyes torrades.

Coure-ho a foc lent uns 45 minuts.

 

(Recepta del receptari de l'àvia de GremiCarn)