Per als més llépols, fem panellets de xocolata!
Les postres típiques de la Castanyada poden tenir gustos molt diversos
La Castanyada és sinònim de menjar panellets a Catalunya, i n'hi ha per a tots els gustos. I és que, amb la mateixa base, es poden fer de pinyons, amb ametlla, amb coco, amb fruites confitades... Per als més llépols, avui us proposem fer panellets de xocolata.
INGREDIENTS:
- 500 grams d'ametlla crua mòlta
- 500 grams de sucre
- 200 grams de patata
- 1 ratlladura de llimona
- 3 ous
- 1 tub de vainilla ensucrada
- 100 grams de xocolata negra 70% per a postres
- Nous pelades, avellanes, ametlles...
PREPARACIÓ:
- El dia abans de fer els panellets, hem de preparar el massapà.
- En primer lloc, bullim la patata amb pell, la pelem i la xafem fins que quedi ben fina.
- Quan s'hagi refredat, barregem la patata amb el sucre amb l'ajuda d'una forquilla.
- Quan estigui ben barrejat, afegim l'ametlla mòlta, la ratlladura de llimona, els ous i la vainilla. Ho barregem fins que quedi una pasta homogènia.
- Tapem la barreja amb un drap de cotó, i ho deixem reposar a la nevera fins a l'endemà.
- L'endemà, anem fent boletes amb la massa, amb les mans untades amb oli.
- Posem les boletes a una safata de forn.
- Mentrestant, escalfem el forn a 180 graus.
- Coem els panellets uns deu minuts fins que estiguin daurats.
- Els traiem del forn, i els deixem refredar completament abans de treure'ls de la safata.
- Mentrestant, i al bany maria, desfem la xocolata.
- Quan els panellets estiguin freds, els introduïm dins de la xocolata.
- Els traiem, i els deixem sobre una fulla de paper sulfuritzat.
- Podem deixar-los així fins que la xocolata estigui presa, o podem guarnir-los amb una nou, avellana, o ametlla.
Bon profit!
Més informació