La fruita dolça és una de les protagonistes d'aquesta època de l'any

Cuina

Què mengem per Sant Joan?

Els productes de temporada marquen els àpats que es comparteixen la nit més màgica de l'any

Arriba la nit màgica de Sant Joan, i la tradició diu que, de postres, no hi pot faltar la coca de Sant Joan. Però aquesta és una celebració en la qual és habitual reunir-se amb la família o els amics i gaudir d'un bon àpat al voltant d'una taula. Això sí: respectant enguany les mesures de seguretat per prevenir l'expansió de la Covid-19.

En aquesta cita gastronòmica, els productes de temporada hi són ben presents. Mar i muntanya se citen a taula, i és que amb l'arribada de l'estiu és època de gaudir del marisc, i del peix blau com el verat o les sardines, o uns bons llagostins.

Tampoc hi pot faltar la carn. Aquesta és època de menjar pollastre, vedella, xai i conill. I els horts viuen en aquesta època el seu moment de màxima esplendor, motiu pel qual les fruites i verdures no poden faltar a taula. Enciams, tomàquets, cogombres i mongetes són els protagonistes d'aquesta època, i ho podeu preparar de múltiples maneres.

Per tancar l'àpat, no us oblideu de les fruites dolces i amb molta aigua de les quals ja se'n pot gaudir. Serviu cireres, maduixes, prunes, o síndries, entre moltes altres varietats que podeu trobar a les vostres botigues de proximitat.

I per acabar, que no falti la coca de Sant Joan! La podeu preparar a casa, o gaudir de les múltiples opcions que ofereixen forns i pastisseries. Òbviament, acompanyeu-la d'un bon vi dolç o ranci, o cava si ho preferiu.

Bon profit!