Llenties amb verdures

RECEPTA

Llenties estofades amb verdures

Catalunyamagrada.cat

 

Amb l'arribada de les baixes temperatures ve de gust un bon plat de cullera. Són moltes les possibilitats que el fred ofereix a la cuina, a base de brous i llegums, estofats i plats al forn. Proposem unes llenties estofades amb verdures. Un plat fàcil de preparar, i ric en nutrients. Per llepar-se els dits!

  

  

  

  

INGREDIENTS:

  

  

370?g de llenties pardines

  

1 ceba

  

1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot vermell

  

1 pastanaga

  

3 alls

  

1 fulla de llorer

  

2 cullerades petites de pebre vermell dolç

  

1 litre i mig d'aigua

  

oli d'oliva verge i sal
Les llenties són riques en proteines
Les llenties són riques en proteines | Cedida

 

PREPARACIÓ:

 

Posem les llenties, el llorer, el pebre vermell dolç i una mica de sal en una olla amb l'aigua, i ho deixem coure uns 45 minuts a foc mitjà.

En una paella amb una mica d'oli d'oliva posem els alls i la ceba tallats a trossets petits. Un cop estigui daurat, ho triturem amb un raig d'aigua i ho afegim a l'olla amb les llenties.

Tallem a trossets els pebrots i la pastanaga, i ho coem amb un raig d'oli a la paella fins que estigui al punt.

Quan les llenties estiguin tendres, afegim les verdures i ho remenem bé.

A punt per menjar!