Coca de Sant Pere

Cuina

Ja heu paït la coca de Sant Joan? Ara, toca la de Sant Pere!

Les postres del 29 de juny també són una boníssima coca que podem fer a casa

Ara que ja hem rebut l'estiu, i ja hem celebrat Sant Joan, a Catalunya toca celebrar Sant Pere, en 29 de juny, també amb revetlles a molts punts de país, i festes majors a molts municipis. I, com no podia ser d'altra manera, amb postres típiques per a l'ocasió. En aquest cas, la tradicional coca de Sant Pere, que podeu preparar a casa seguint aquesta recepta:

INGREDIENTS

  • 500 grams de farina de força
  • 70 grams de sucre
  • 3 grams de sal
  • 20 grams de llevat de forner
  • 75 grams de mantega freda tallada en daus
  • 2 ous
  • 140 grams de llet
  • 25 grams de licor d'anís
  • 25 grams d'aigua de tarongina
  • 1 gram de canyella en pols
  • Ratlladura d'una llimona i d'una taronja
  • Crema pastissera
  • Cireres confitades
  • Pinyons
  • Sucre per decorar

ELABORACIÓ:

  • Comencem per barrejar la farina, el sucre i la sal en un bol.
  • Dissolem el llevat a la llet i l'afegim al bol.
  • Treballem la massa (si tenim robot de cuina, millor), i anem afegint els ous, un a un.
  • Incorporem ara l'aigua de tarongina, l'anís, la canyella i les ratlladures de llimona i taronja.
  • Ho continuem elaborant uns minuts més, i afegim la mantega en daus.
  • Quan la massa es vegi llisa i brillant, ben homogènia, i ja no s'enganxi al bol, és que està a punt.
  • Tapem la massa amb film, i la deixem fermentar a temperatura ambient fins que sigui el doble.
  • Passat aquest temps, dividim la massa amb tantes coques com vulguem fer.
  • Agafarem cadascuna de les porcions de la massa i l'estirarem amb un corró sobre una superfície amb una mica d'oli. Li heu de donar forma de coca!
  • Quan estigui estirada, la deixeu reposar novament fins que dobli el seu volum.
  • Passat aquest temps, és el moment de decorar les coques.
  • La manera més tradicional és fent rombes amb la crema pastissera, i posant cireres confitades, sucre i pinyons.
  • També la podeu fer de fruites confitades com la de Sant Joan, o només amb sucre i pinyons, o bastonets d'ametlla. Això va a gustos!
  • Mentre les decorem, preescalfem el forn a 175 graus.
  • Quan les tinguem a punt, les coem al forn uns 20 minuts.
  • Quan tinguin un color daurat, ja estaran a punt.
  • Traieu-les del forn, i deixeu-les refredar.

I ja la podeu gaudir per Sant Pere!