Gaudeix amb una lasanya de bolets casolana
La cuina dels bolets ofereix moltes propostes gastronòmiques interessants
Potser avui no tens gaire temps per cuinar, però si el cap de setmana surts a buscar bolets, segur que et passen pel cap mil maneres de cuinar-los per gaudir-los ara que és temporada boletaire a Catalunya.
Per si et falten idees, avui et proposem fer una boníssima lasanya de bolets que farà les delícies de tota la família!
INGREDIENTS:
- 500 g de bolets (la varietat que més us agradi)
- 300 g de xampinyons
- 1 ceba
- 500 ml. de crema de llet
- Pasta de lasanya
- 1 litre de beixamel
- 30 grams de formatge ratllat
- Sal i pebre
- Xerès
- Mantega
- Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar la pasta. Així, bullim les làmines de lasanya en aigua abundant, un raig d'oli i una mica de sal el temps indicat al paquet.
- Les escorrem estirant-les damunt d'un drap de cuina.
- Mentrestant, en una cassola amb una mica de mantega, sofregim la ceba tallada ben petita.
- Laminem els bolets i els xampinyons i els afegim a la cassola.
- Flamegem la barreja amb xerès i afegim la crema de llet.
- Ho rectifiquem de sal i pebre i ho deixem reduir.
- Ara toca muntar la lasanya.
- Fem una capa de beixamel, una de pasta, una del farciment de bolets, una de pasta i una de beixamel.
- I tornem a començar el procediment.
- Quan la tinguem muntada, posem formatge ratllat i ho gratinem al forn uns minuts.
Bon profit!