Fem truita de botifarra d'ou, que hem de celebrar Dijous Gras!
La botifarra d'ou és un dels àpats tradicionals del primer dia de Carnaval
Si parlem de Dijous Gras o Dijous Llarder, de segur que automàticament un ve al cap el refrany "Dijous Llarder, botifarra menjaré!". I és que la botifarra d'ou, juntament amb la coca de llardons, és un dels àpats tradicionals del primer dia de Carnaval a Catalunya.
La tradició també inclou les truites més variades durant aquests dies, en els que s'acostuma a fer àpats comunitaris per gaudir d'aquestes propostes culinàries. Doncs avui us proposem preparar una boníssima truita de botifarra d'ou perquè gaudiu de Dijous Gras com cal.
INGREDIENTS:
- 2 ous
- 1/2 botifarra d'ou tradicional
- 1 tros petit de cansalada
- Un grapat de mongetes cuites
ELABORACIÓ:
- Comencem per tallar la cansalada a trossos ben petits i saltejar-la en una paella.
- La retirem del foc i l'escorrem damunt de paper de cuina.
- Ara, traiem la pell de la botifarra d'ou i la tallem a rodanxes.
- Saltegem les rodanxes de botifarra a la paella.
- Afegiu les mongetes i la cansalada, i ho saltem tot junt.
- Batem i salem dos ous, i afegim la barreja que tenim a la paella.
- Amb la paella ben calenta, coem la truita.
- I ja la tenim a punt!
La podeu menjar sola, o acompanyar-la d'un boníssim pa amb tomàquet. Us encantarà!