I després de la de Sant Joan, ara toca fer la Coca de Sant Pere!
Les postres del 29 de juny també són una boníssima coca que podem fer a casa
Ja hem celebrat Sant Joan i hem rebut l'estiu a Catalunya gaudint d'una revetlla amb coca de postres. I ara, el 29 de juny, toca celebrar Sant Pere, també amb revetlles a molts punts de país i, com no podia ser d'altra manera, amb postres típiques per a l'ocasió. En aquest cas, la tradicional coca de Sant Pere, que podeu preparar a casa seguint aquesta recepta:
INGREDIENTS
- 500 grams de farina de força
- 70 grams de sucre
- 3 grams de sal
- 20 grams de llevat de forner
- 75 grams de mantega freda tallada en daus
- 2 ous
- 140 grams de llet
- 25 grams de licor d'anís
- 25 grams d'aigua de tarongina
- 1 gram de canyella en pols
- Ratlladura d'una llimona i d'una taronja
- Crema pastissera
- Cireres confitades
- Pinyons
- Sucre per decorar
ELABORACIÓ:
- Comencem per barrejar la farina, el sucre i la sal en un bol.
- Dissolem el llevat a la llet i l'afegim al bol.
- Treballem la massa (si tenim robot de cuina, millor), i anem afegint els ous, un a un.
- Incorporem ara l'aigua de tarongina, l'anís, la canyella i les ratlladures de llimona i taronja.
- Ho continuem elaborant uns minuts més, i afegim la mantega en daus.
- Quan la massa es vegi llisa i brillant, ben homogènia, i ja no s'enganxi al bol, és que està a punt.
- Tapem la massa amb film, i la deixem fermentar a temperatura ambient fins que sigui el doble.
- Passat aquest temps, dividim la massa amb tantes coques com vulguem fer.
- Agafarem cadascuna de les porcions de la massa i l'estirarem amb un corró sobre una superfície amb una mica d'oli. Li heu de donar forma de coca!
- Quan estigui estirada, la deixeu reposar novament fins que dobli el seu volum.
- Passat aquest temps, és el moment de decorar les coques.
- La manera més tradicional és fent rombes amb la crema pastissera, i posant cireres confitades, sucre i pinyons.
- També la podeu fer de fruites confitades com la de Sant Joan, o només amb sucre i pinyons, o bastonets d'ametlla. Això va a gustos!
- Mentre les decorem, preescalfem el forn a 175 graus.
- Quan les tinguem a punt, les coem al forn uns 20 minuts.
- Quan tinguin un color daurat, ja estaran a punt.
- Traieu-les del forn, i deixeu-les refredar.
I ja la podeu gaudir per Sant Pere!