Cuinem rovellons!
La tardor és temps de bolets a Catalunya, i gastronòmicament són un autèntic plaer
A Catalunya, la tardor és sinònim de bolets. I a més del plaer que suposa sortir a buscar-los (sempre respectant l'entorn i fent-ho de manera correcta), gaudir-los a taula és un veritable luxe.
Avui parlem d'un dels bolets més preuats a casa nostra, el rovelló. La seva carn dura i compacta, el converteixen en un plat exquisit que es pot cuinar de moltes maneres diferents.
Però parlem primer de les seves propietats nutricionals. Els rovellons són molt rics en aigua (entre el 82 i el 92%), sent un producte ideal per a les dietes amb baix contingut en hidrats de carboni i greixos. A més, tenen un baix contingut calòric (23 kcal per cada 100 grams), i són rics en vitamines i minerals. També contenen potassi, que ajuda a eliminar la retenció de líquids, i fòsfor, bo per a les dents i els ossos, i per a reduir l'estrès. A més, són un producte idoni per reforçar el sistema immunitari, ja que són rics en coure, i seleni, amb alts poders antioxidants.
I ara que sabem tot això, us proposem preparar rovellons saltats amb pinyons, all i julivert.
INGREDIENTS:
- 150 grams de rovellons
- 1 grapadet de pinyons
- 1 gra d'all i julivert fresc
- Sal i oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- El primer que hem de fer és netejar bé els rovellons i eixugar-los correctament.
- Depenent de la mida que tinguin, els podem fer sencers, o tallats per la meitat o a quarts.
- Pelem i laminem l'all.
- Piquem el julivert i el reservem.
- Posem un bon raig d'oli d'oliva en una paella, l'escalfem, i saltem l'all laminat sense que se'ns cremi.
- Ara, afegim els rovellons i una mica de sal.
- Els saltegem durant uns minuts.
- Quan els rovellons estiguin tendres, afegim el julivert picat que teníem reservat.
- Afegim també els pinyons.
- Ho saltegem tot junt durant un parell de minuts...
I ja ho tenim a punt per servir!