Cuinem canelons d'espinacs a la catalana
Els espinacs són un producte de temporada, ric en vitamines i minerals
El mes de novembre ens porta a la cuina productes tan saludables com els espinacs, una font natural de vitamines, minerals i antioxidants que, a més, estan boníssims. A més, tenen efectes anticancerígens i contribueixen a reforçar el sistema immunitari.
Una hortalissa que arriba durant els mesos de fred i que és molt rica en aigua, superant el 90%, i que aporta molt poques calories (poc més de 20 per cada 100 grams). A més, són rics en fibra, i tenen un alt contingut de proteïna.
Avui els portem a la cuina per preparar canelons d'espinacs a la catalana. Boníssims!
INGREDIENTS:
- 1 paquet de canelons
- 600 grams d'espinacs frescos
- 150 grams de pinyons
- 50 grams de panses
- 1 gra d'all
- 500 grams de beixamel
- Oli d'oliva verge extra
- Vi ranci.
- Sal i pebre negre
- Orenga fresca
- Formatge ratllat
ELABORACIÓ:
- Coem la pasta de caneló en aigua bullent amb una mica de sal durant 10 minuts. Els refredem amb aigua freda, els escorrem i els estirem sobre un drap de cuina net.
- Netegem i trossegem els espinacs, i escaldem el gra d'all pelat.
- Mentrestant, en un bol, posem les panses amb vi ranci.
- Preparem la beixamel casolana, i en posem una mica a cada caneló.
- Anem escalfant el forn a 200 graus.
- Mentrestant, saltem els espinacs trossejats en una paella amb un raig d'oli i una mica de sal. Afegim l'all tallat petit, les panses, una mica de vi ranci, els pinyons i, quan ja estigui gairebé cuit, una cullerada de beixamel per lligar-ho tot.
- Amb el resultat, farcim els canelons i els anem enrotllant.
- Els canelons ja enrotllats els posem en una safata de forn prèviament coberta amb una mica de beixamel.
- Cobrim els canelons amb més beixamel i els posem al forn 5 minuts.
- Quan hagi passat aquest temps, traiem els canelons i posem orenga per sobre i formatge ratllat, i ho deixem coure 3 minuts més.
A punt per menjar!