Seguim amb la cuina de temporada, i aquesta època és temps de bacallà, el producte estrella de la Quaresma (segons la tradició cristiana). Hi ha mil maneres de cuinar-lo, i de totes està boníssim, però avui us proposem preparar bacallà a la catalana. Un plat per menjar calent que farà les delícies dels qui segueu a la taula.
INGREDIENTS:
- 500 grams de llom de bacallà dessalat
- 500 grams de patata
- 250 grams de pèsols
- 2 carxofes
- 2 cebes
- 3 tomàquets madurs
- 2 ous durs
- 2 fulles de llorer
- Farina
- Oli d'oliva
- Aigua
- Vi blanc
- Sal
- Picada amb 2 grans d'all, safrà i julivert fresc
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar els ingredients. Primer, pelem, netegem i escapcem les patates.
- Netegem les carxofes, i ens quedem amb el cor i les fulles més tendres. Les tallem a quarts.
- Tallem la ceba a dauets petits.
- Bullim els ous, els pelem i reservem.
- Ara, enfarinem els lloms de bacallà i els fregim en una paella amb oli d'oliva.
- Reservem els talls de bacallà, i en el mateix li fregim les carxofes. Quan estiguin cuites, les reservem.
- Colem l'oli, i n'aprofitem una part per fer el sofregit.
- Posem primer la ceba i deixem que agafi color.
- Afegim les fulles de llorer, i els tomàquets tallats a quarts.
- Incorporem també un raig de vi blanc.
- Tapem la cassola i ho deixem coure deu minuts a foc lent.
- Afegim llavors dos gots d'aigua ben calenta i les patates escapçades.
- Ho barregem tot bé, i ho deixem coure uns 15 minuts.
- Ara, afegim el bacallà, les carxofes i els pèsols.
- Corregim de sal, ho tapem, i ho deixem coure tot junt 15 minuts.
- Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegim els ous durs tallats per la meitat i la picada que teníem preparada.
- I passat aquests darrers cinc minuts, ja ho tindrem a punt per menjar.
Bon profit!