Coca enramada

Gastronomia

Coca enramada

Catalunyamagrada.cat

 

 

La coca enramada és un plat típic del Baix Penedès, amb un origen molt antic que es remunta a l'Edat Mitjana. Una varietat autòctona de la coca de recapte on s'afegeixen ingredients com les mongetes, els espinacs i la ceba, a més d'acompanyar-se amb llonganissa o arengada.

 

INGREDIENTS (per una coca gran):

 

500 g de farina de força.

30 g de llevat fresc.

250 ml. d'aigua tèbia.

Dues cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.

Una mica de sal.

Samfaina casolana.

Ceba ecalivada.

Espinacs i mongetes.

Un parell de llonganisses.

 

ELABORACIÓ:

 

Barrejar bé la farina i la sal en un bol, desfem el llevat en aigua tèbia, i ho barregem tot, junt amb les dues cullerades d'oli. Ha de quedar una massa ben elàstica.

Posem la massa en una superfície neta i seca, i seguim amassant. Fem una bola i la deixem reposar 15 minuts tapada amb un drap.

Tornem a pastar, li posem oli per sobre i la tornem a deixar reposar tapada 30 minuts.

Estirem la massa sobre paper de forn en una safata, i la deixem reposar mitja hora més en un lloc càlid.

Hi posem la samfaina per sobre, les mongetes, els espinacs i la ceba, al gust.

Afegim la llonganissa.

Ho posem al forn prèviament escalfat a 220°, i coem la coca 20 minuts.

 

Llesta per menjar!