Coca de Montserrat

Cuina

Celebrem la festivitat de la patrona de Catalunya amb la coca de Montserrat

Unes postres boníssimes per gaudir en qualsevol moment

Dijous, 27 d'abril, és la Mare de Déu de Montserrat, i Catalunya celebra el dia de la seva patrona. Els qui han visitat o visiten el Monestir de Montserrat saben que, fer-ho, és sinònim de gaudir de la tradicional coca de Montserrat, també anomenada montserratina, entre altres coses. Una coca esponjosa i senzilla, plana, allargada i coberta de sucre, que es menja tradicionalment per berenar, i sovint acompanyada d'un bon tros de xocolata.

La coca es pot adquirir a les diferents botigues i pastisseries que hi ha a Montserrat, però també és possible fer aquesta boníssima coca a casa per poder-ne gaudir en família.

INGREDIENTS:

  • 500 grams de farina força
  • 200 grams d'aigua
  • 35 grams de llard
  • 1 ou
  • 10 grams de sal
  • 25 grams de sucre
  • 25 grams de llevat premsat
  • vainilla
  • colorant d'ou
  • sucre
  • També podeu afegir pinyons

ELABORACIÓ:

  • Desfés el llevat amb el sucre, l'ou, el colorant i la vainilla.
  • Incorpora la farina, la sal, el llard i l'aigua.
  • Pastar-ho tot amb força durant uns 15 o 20 minuts. Ha de quedar flexible sense trencar-se.
  • Deixeu-la reposar deu minuts, i aneu fent voles d'uns 200 grams, en funció de la mida de la coca que vulgueu fer.
  • Per treballar la massa, fes servir oli, i no farina, així s'estirarà correctament.
  • Aneu donant-li forma amb el corró fins que quedi fina i estirada.
  • Poseu-la sobre el paper de forn a la safata i deixar-la reposar entre 3 i 4 hores dins del forn fred.
  • Quan hagi llevat, pinta les coques amb ou batut, i posa-hi sucre per sobre.
  • Enfornar-les a uns 190 graus durant 20-25 minuts.

Un cop s'hagi refredat, ja està llesta per menjar, sola, o amb un bon tros de xocolata!