Caragols amb salsa

Recepta

Caragols amb salsa

Una recepta senzilla per als qui adoren els caragols

 

 

La cuina al Pirineu de Lleida és rica i variada. Però de segur que pensant-hi, a tots ens venen al cap les receptes elaborades amb caragols. Aprèn a cuinar-los amb salsa.

 

INGREDIENTS:

  • 1,5?kg de caragols nets
  • 75 gr. de pernil I 75 gr. de xoriço a dauets molt petits
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet casolana
  • 3 grans d'all
  • 1 llesca de pa sec
  • 20 ametlles torrades
  • 1 bitxo
  • julivert fresc picat
  • 1 fulla de llorer
  • pebre vermell dolç
  • vi ranci
  • oli d'oliva

  

ELABORACIÓ:
  • Pica la llesca de pa torrada amb els grans d'all, les ametlles i el julivert.
  • En una cassola de fang amb oli, fregeix la ceba tallada ben petita.
  • Incorpora-li el xoriço i el pernil, i cou durant 3 minuts.
  • Afegeix el pebre vermell remenant ràpidament.
  • Aboca el vi i deixa'l evaporar.
  • Afegeix el tomàquet i mescla'l.
  • Afegeix els caragols, el bitxo i el llorer a la cassola. Barreja-ho tot amb cura.
  • Afegeix aigua fins a cobrir els caragols i deixa coure a foc lent 45 minuts.
  • Afegeix la picada i deixa-ho coure 15 minuts més.
  • A punt per servir!