Fem Bunyols de Quaresma per postres!
Aquests dolços són tradicionals del temps de Quaresma, i s'acostumen a menjar en dimecres
Ara que és temps de Quaresma, la gastronomia també té un paper especial durant aquesta època de l'any. Si bé tradicionalment era temps de dejuni i abstinència, també era tradicional gaudir d'unes postres ben dolces que encara avui són tota una tradició durant aquesta època de l'any.
Parlem dels Bunyols de Quaresma, uns dolços fets a base de farina que es fregeix en oli i després s'ensucren. També se'ls anomena bunyols de vent, per la textura de la seva massa. Unes postres que, tradicionalment, es trobaven a les pastisseries els dimecres i els divendres, encara que avui se'n poden trobar cada dia.
Amb tot, aquestes són unes postres senzilles de preparar que es poden fer a casa per gaudir-les quan us vinguin més de gust. Així es preparen:
INGREDIENTS:
- 200 grams de farina fluixa
- 150 grams de mantega
- 15 grams de sucre
- 250 ml de llet
- 6 ous
- Oli d'oliva verge i sucre per arrebossar
ELABORACIÓ:
- Barregem la mantega amb la llet en una cassola.
- Ho posem al foc, i quan arrenqui el bull, incorporem la farina i el sucre, prèviament barrejats.
- Ho anem remenant fins que es converteixi en una bola.
- Llavors, retirem la cassola del foc i posem la barreja en un bol.
- Seguim remenant mentre anem afegint els ous un a un fins que quedin completament incorporats a la massa, amb una textura esponjosa.
- Ara, anem fent boletes, i les fregim en oli ben calent fins que quedin ben rosses.
- Traiem els bunyols del foc i els posem sobre paper absorbent.
- Quan s'hagin refredat, els arrebossem amb sucre.
I ja els podem gaudir!