Bunyols de Quaresma

Cuina

Fem Bunyols de Quaresma per postres!

Aquests dolços són tradicionals del temps de Quaresma, i s'acostumen a menjar en dimecres

Ara que és temps de Quaresma, la gastronomia també té un paper especial durant aquesta època de l'any. Si bé tradicionalment era temps de dejuni i abstinència, també era tradicional gaudir d'unes postres ben dolces que encara avui són tota una tradició durant aquesta època de l'any.

Parlem dels Bunyols de Quaresma, uns dolços fets a base de farina que es fregeix en oli i després s'ensucren. També se'ls anomena bunyols de vent, per la textura de la seva massa. Unes postres que, tradicionalment, es trobaven a les pastisseries els dimecres i els divendres, encara que avui se'n poden trobar cada dia.

Amb tot, aquestes són unes postres senzilles de preparar que es poden fer a casa per gaudir-les quan us vinguin més de gust. Així es preparen:

INGREDIENTS:

  • 200 grams de farina fluixa
  • 150 grams de mantega
  • 15 grams de sucre
  • 250 ml de llet
  • 6 ous
  • Oli d'oliva verge i sucre per arrebossar

ELABORACIÓ:

  • Barregem la mantega amb la llet en una cassola.
  • Ho posem al foc, i quan arrenqui el bull, incorporem la farina i el sucre, prèviament barrejats.
  • Ho anem remenant fins que es converteixi en una bola.
  • Llavors, retirem la cassola del foc i posem la barreja en un bol.
  • Seguim remenant mentre anem afegint els ous un a un fins que quedin completament incorporats a la massa, amb una textura esponjosa.
  • Ara, anem fent boletes, i les fregim en oli ben calent fins que quedin ben rosses.
  • Traiem els bunyols del foc i els posem sobre paper absorbent.
  • Quan s'hagin refredat, els arrebossem amb sucre.

I ja els podem gaudir!