Fem una boníssima crema de pastanaga
Les cremes i sopes són una bona alternativa a la cuina els mesos que fa fred
Ha arribat el mes de desembre, i amb el fred, ve de gust gaudir d'una bona sopa o crema. Una bona opció per preparar-les és aprofitar els productes de temporada, com la pastanaga, una arrel amb múltiples propietats beneficioses per a l'organisme.
La pastanaga és un dels aliments que contenen més betacarotè (provitamina A), un potent antioxidant que té moltíssimes propietats beneficioses per a l'organisme. També destaca per la gran quantitat de silici que té, un mineral essencial per a l'organisme pel paper que té en el metabolisme del calci i perquè enforteix el teixit connectiu. També té molt ferro, potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.
Us expliquem com preparar una boníssima crema de pastanaga.
INGREDIENTS:
- 6 pastanagues
- 1 all porro
- 1 ceba
- 2 formatgets
- 1 litre d'aigua
- Oli d'oliva
- Sal i pebre blanc
ELABORACIÓ:
- Netegem i tallem el porro i la ceba i ho sofregim en una olla amb un raig d'oli fins que quedin una mica daurats.
- Pelem les pastanagues, les tallem a rodanxes, i les afegim al sofregit uns minuts.
- Quan les verdures estiguin daurades, afegim el litre d'aigua i ho salpebrem.
- Deixem que tot plegat bulli uns 40 minuts.
- Passat aquest temps, ho triturem, i afegim els 2 formatges.
Quan estigui ben barrejat, ja està a punt per servir calentet!