Així es fa la Coca de Llardons
Dijous Gras, juntament amb la botifarra d'ou, és un dels àpats tradicionals a Catalunya
Quan ja falta poc perquè comenci la celebració del Carnaval a Catalunya, avui ens posem a la cuina per preparar un dels àpats tradicionals del Dijous Gras, o Dijous Llarder. Si bé també és tradició menjar botifarra d'ou i truites, la coca de llardons és un dels imprescindibles d'aquesta jornada.
Es pot trobar a gairebé tots els forns i pastisseries de Catalunya, però t'expliquem com fer-la a casa!
INGREDIENTS:
- 400 grams de farina de força
- 175 grams de llardons
- 150 grams de llard de porc
- 100 grams de sucre
- 5 grams de sal
- 20 grams de llevat fresc
- 100 grams de llet sencera
- 100 grams d'aigua
- 3-4 culleradetes de matafaluga en pols
- 50 grams de pinyons
ELABORACIÓ:
- Barregem, en un bol gran, l'aigua i la llet tebis.
- Afegim la farina, el llevat i el sucre, i ho barregem molt bé.
- Quan sigui una massa homogènia, la posem sobre una superfície llisa i la pastem fins que no s'enganxi als dits.
- Llavors, afegim la sal i el llard i amassem fins que quedi ben incorporat.
- Ara afegim els llardons i la matafaluga, i continuem amassant.
- Amb tota la barreja, fem una bola i la tapem amb un drap de cuina.
- Ho deixem reposar mitja hora.
- Passat aquest temps, estirem la massa sobre paper de forn enfarinat.
- Li donem forma de coca, amb un gruix d'1,5 centímetres, ho tapem novament amb un drap, i ho deixem reposar tota la nit.
- L'endemà, espolsem la coca amb sucre i pinyons, i la coem al forn, prèviament escalfat a 180 graus, durant uns 25 minuts.
- Quan estigui cuita, la deixem refredar.
I ja la tenim a punt per gaudir-la!
Més informació