La pastanaga és ben present al mes de febrer

Cuina

10 receptes de febrer per tenir presents

La celebració del Carnaval, i l'inici de la Quaresma, marquen la gastronomia del mes a Catalunya

A Catalunya, el mes de febrer, en principi, és sinònim de fred i baixes temperatures. Un fet es reflecteix en allò que mengem, sent molt presents a la nostra cuina aquells productes que escalfen el nostre cos, per a prevenir malalties hivernals en el nostre organisme, i entrar en calor de manera ràpida, com explicàvem tot parlant dels productes de temporada del segon mes de l'any.

A l'hora de portar-ho a la cuina, al mes de febrer hem de parlar de productes de temporada, però també hem de tenir present que s'ha celebrat el Carnaval, amb una gastronomia típica a casa nostra, i que ha començat la Quaresma, que també es tradueix tradicionalment a la cuina.

Avui fem un repàs a les receptes del mes de febrer que, potser ja heu portat a la taula aquests dies, però que si no us poden servir per prendre nota i preparar-los els pròxims dies.

Pastís de pastanaga i nous

 

Parlant de productes de temporada, hem parlat de la pastanaga, una arrel amb múltiples propietats beneficioses per a l'organisme. Per portar-la a la taula, les preparacions són ben variades. Des d'una boníssima crema de pastanaga per entrar en calor, fins a postres ben diverses, com el pa de pessic de pastanaga, o el pastís de pastanaga i nous.

Entre els productes de temporada, tampoc falten les verdures, com ara la coliflor, una verdura baixa en calories, molt rica en fibra i vitamines (principalment vitamina C i vitamines del grup B), minerals (com el potassi, el calci i ferro), antioxidants i principis actius. La podem preparar fent crema de coliflor i poma.

Bledes a la catalana

 

No ens podem oblidar de les bledes, riques en potassi, calci, ferro, magnesi i vitamina E, i ens aporten també iode, àcid fòlic i betacarotens, a més de vitamines del grup B. Podem fer bledes a la catalana, o una bona sopa de cigrons i bledes.

Coca de llardons

 

I ja que hem celebrat Carnaval, fem un repàs a les receptes tradicionals d'aquesta celebració, caracteritzada pels àpats copiosos. Una festa que començava menjant coca de llardons i truita de botifarra d'ou, i que finalitzava amb les sardines com a protagonistes del Dimecres de Cendra. Unes sardines que podem gaudir fetes al forn, o bé amb una coca d'escalivada i sardines.

Ja has pres nota?